Kancho Gerard Gordeau
1956 - 9e Dan Kyokushin karate

9e dan Kyokushinkai Karate (Budo-Kaikan)
7e dan Sei Budo Kai
4e dan Kyokushinkai Karate (N.K.A.)
2e dan Full-Contact Karate (U.S.A.)
hoogste graad Savate (Boxe Francaise)
4e dan Oyama Karate

1e Ultimate fighter van de wereld. Heeft in het buitenland de bijnaam:”The Undertaker from Hell”.

Geschiedenis:
Kancho Gerard Gordeau heeft getraind bij:
Shihan Couzijn (dojo Kokoro - Kyokushinkai Karate), Sensei Matezing (dojo Kokoro - Kyokushinkai Karate), Sensei Vos (Savate, Kick Boxing en Jiu Jitsu), Romeo Kensmill (boksen), Sensei Thomas (worstelen) en Rudy Koopmans (boksen)

Loopbaan:
vanaf 1977 Meervoudig nederlands Kampioen Kyokushin Karate
vanaf 1977 Meervoudig europees kampioen Kyokushin Karate
1979 1e Kyokushin Karate Teamkampioen o.a. gewonnen van Dolf Lundgren en Andy Hug
1979 Deelname wereldkampioenschappen Kyokushin Karate te Tokyo (Japan)
1983 Deelname wereldkampioenschappen Kyokushin Karate te Tokyo (Japan)
1987 Deelname wereldkampioenschappen Kyokushin Karate te Tokyo (Japan)
vanaf 1988 Meervoudig Savate wereld-kampioen super zwaar gewicht (Frankrijk)
vanaf 1988 Meervoudig Savate europees-kampioen super zwaar gewicht (Frankrijk)
1989 1e Mixed fighter Tokyo Dome (Japan)
1989 1e Vale Tudo - Shooto kampioen Tokyo Dome (Japan)
1990 1e Ultimate Fight (U.F.C.-1) te Denver (U.S.A.) finaleplaats
1991 1e K1-kampioen Tokyo Dome (Japan)
1991 1e Rings kampioen Ariake Colosseum Tokyo (Japan)
1993 Kampioen Thai-Boxing Ramadajin (Thailand)
1994 wereld-kampioen Seido-Kan Karate


Hiernaast heeft Kancho Gerard Gordeau vanaf 1994 tot heden vnl. voor U.F.O.-Japan een flink aantal matches gedraaid, waaronder tegen Inoki-San, Brian Johnson, Murakami, Ogawa, Fredik Helm en Nagai. In 1994 heeft Kancho de 3-voudig wereldkampioen Seido (Satake) verslagen in Seido, Kick Boxing en freefight. In 2003 is Kancho Gerard gepromoveerd tot de 9e dan in de Kyokushin Karate.

Kancho Gerard Gordeau behoort tot de beste allround-vechters van de wereld. Hij was de eerste Ultimate Fighter, de eerste Vale Tudo, Rings en K1-kampioen. Hij heeft de thaibox-kampioen van Thailand in eigen land verslagen. Hij is nog steeds de huidige wereld-kampioen Savate (Boxe Francaise) en is meermalen europees kampioen Kyokushin Karate. De Kancho heeft zelfs een eigen T.V.-show in Japan en is hier populairder dan Anton Geesink ooit is geweest. De man van de japanse reclamespotjes: drink Bordeau met Gordeau. De grondlegger van U.F.O.-Europe. De vechter met de bijnaam: The Undertaker From Hell.

Kancho Gerard Gordeau heeft o.a. de volgende kampioenen getraind en/of gecoachd:

Annemarie Ten Kate (Kick Boxing)
Kenneth Velter (div. vechtsporten)
7-voudig wereldkampioen in diverse stijlen
Chiel de Jager (Kick Boxing)
Igor Meindert (Vale Tudo U.F.O.)
1e Pride Kampioen Tokyo (Japan-1995)
Fujita (Vale Tudo U.F.O.)
Freek Hamaker (Ultimate Fight)
Ed De Kruyf (Vale Tudo U.F.O.)
Robbie Peeters (Vale Tudo U.F.O.)
Gilbert Yvel (Freefight)
Kimo (Ultimate Fight)
Remco Pardoel (Ultimate Fight)
Andre Mannaart (Vale Tudo U.F.O.)

De toekomst
Samen met de Chairman van U.F.O.-Japan, Inoki-San, en de chairman van U.F.O.-U.S.A., Mohammed Ali, organiseert de Kancho een vredes-gala in Noord-Korea met het doel de band tussen Noord-Korea en Japan te verbeteren. Voor dit gala zijn de beste vechters van de wereld uitgenodigd en de matches vinden plaats gedurende twee dagen in een stadion waarin 180.000 toeschouwers kunnen. I.v.m. het 400-jarig handelsrelatie met Japan is de Kancho uitvoerig geinterviewd voor de Japanse televisie als sport-ambassadeur van Nederland.

Kancho Gerard Gordeau over zijn toekomst:” Het liefst promoot ik sportieve en eerlijke vechters voor de diverse internationale organisaties. Ik zou ook de graag de matchmaking willen blijven doen voor organisaties als U.F.O.-Europe en voor de komende Remix (Vale Tudo voor vrouwen in Japan). Momenteel is Vale Tudo mijn favoriete vechtsport vanwege o.a. het feit dat dit een combinatie is van de olympische sporten: judo, boksen en worstelen (en karate). Het is een echte allround vechtsport.
Met U.F.O.-Europe hadden wij het eerste gala november 1999 in een uitverkochte sporthal en de tweede gaat in de nabije toekomst plaatsvinden in sporthal Overbosch. M.b.t. de toekomst is het enige wat ik mis een goede sponsor voor het opzetten van een Uschi-Desi, een soort vechtsport-internaat, waarin vechters zich kunnen ontwikkelen in de diverse takken van de vechtsport. Het is eigenlijk een soort interne gevechtsopleiding van 6 weken.
Regelmatig komen er Japanse vechters naar Nederland om intern getraind te worden bij dojo Kamakura. Wat dit betreft hebben wij al de nodige ervaring opgebouwd.

Door zijn kennis van de verschillende disciplines (Judo, Karate, Worstelen, Jiu Jitsu en boksen) kan hij oprecht de “Ultimate Fighter” genoemd worden.